Nieuwbouw

'Zelf' je eigen villa (laten) bouwen op Bali scheelt geld!

Ga voor duurzaam en exclusief, bouw nieuw met Balinova. Dan voorkom je dat je de problemen van een ander koopt. Lees snel verder over het aanzienlijke verschil.

Inleiding:

Stel je bent in de gelukkige positie dat je je een huis op Bali kunt veroorloven. Laten we zeggen een serieuze villa met tenminste 3 slaapkamers en ensuite badkamers, een privé zwembad en tuin op 700m2 - 1250m2 grond. Dan kost dit via de makelaar (bestaand huis) al snel € 350.000. Voor veel minder dan dit bedrag vind je geen serieuze villa op Bali in een prettige omgeving.

Balinova is geen traditionele makelaar omdat we uit ervaring weten dat het tropische klimaat op Bali (vooral aan de kust) niet heel bevorderlijk is voor de doorsnee gebruikte materialen in de lokale bouw. Dit geldt voor een groot deel van de villa's die de afgelopen 10 a 15 jaar geleden zijn gebouwd (inclusief de villa uit de tekst hierboven). Samen met de partners op Bali focussen wij ons daarom op nieuwbouw, dan heb je vanaf de tekentafel en bij de materiaalkeuze invloed én controle. Dus we prediken een beetje voor eigen parochie door te zeggen; ga voor duurzaam & exclusief, bouw nieuw. Dan voorkom je dat je de (eventuele) problemen van een ander koopt.

Naast kwaliteit, keuze en zekerheid is er nog een ander voordeel van 'zelf' een villa (laten) bouwen. Het scheelt gewoon geld!

Rekenvoorbeeld:

Een nieuw te bouwen exclusieve villa met een woonoppervlakte van 250 m2 op basis van 3 slaapkamers, ensuite badkamers, tuin (ca 500 m2) en privé zwembad (50 m2) kost via Balinova € 155.000. Dit is inclusief vergunningen, belasting, certificaten en notariskosten. Deze villa bouwen we op een stuk grond (voormalig rijstterras) van ca 1000 m2. in de heuvels van Lovina met zeezicht. De bruto verkoopwaarde van dit stuk grond is € 137.500. De totale kosten voor deze nieuwe villa inclusief grond komt dan op € 292.500. Dat is ruim € 50.000 (!!) minder dan de prijs die je via een makelaar betaalt (of bij de eigenaar direct) van een bestaande woning.

Neem contact met ons op in Nederland voor de mogelijkheden!