Kansen

Leuk leven op Bali en aan (familie) projectontwikkeling doen?

Met onderstaand praktijkmodel creëer je een win win. Koper krijgt een nieuwe, exclusieve maatwerk villa, voor letterlijk hetzelfde geld (of minder) als een bestaande woning. En het rendement voor jou als 'ontwikkelaar' en levensgenieter is ook heel zonnig. Dit noemen wij tropisch pionieren op Bali!

Te koop: perceel van ruim 8000 m2 (voormalig rijstterras in de heuvel van Lovina met zeezicht). Deze grond is in z'n geheel te koop voor € 370.000 inclusief belasting. Laat er door ons 5 exclusieve villa's intekenen, bijvoorbeeld 1 of 2 voor jezelf en familie/vrienden om te wonen en voor de verhuur en 3 voor de verkoop. De netto grond waarde per villa komt zodoende op € 74.000. De rekensom is dan als volgt:

Een nieuw te bouwen villa met een woonoppervlakte van 250 m2 op basis van 3 slaapkamers, ensuite badkamers en privé zwembad (50 m2) kost via Balinova € 155.000. Dit is inclusief vergunningen, belasting, certificaten en notariskosten. Deze villa bouwen we op ca 1000 m2 grond van het genoemde perceel hierboven. De netto inkoopwaarde van deze 1000 m2 grond en ruime villa met zwembad en tuin komt dan op € 229.000 (€ 74.000 grond inkoop +  € 155.000 bouwkosten). Via een makelaar koop je een bestaande woning van gelijke afmetingen niet onder de € 350.000 op een prettige locatie. Dit noemen wij tropisch pionieren met als resultaat een win win: koper heeft voor letterlijk hetzelfde geld (of minder zelfs, afhankelijk van het verdienmodel) een nieuwe maatwerk villa. En voor de ontwikkelaar(s) is er zodoende een financieel interessante bonus naast leuk leven op Bali.

Balinova is geen traditionele makelaar omdat we uit ervaring weten dat het tropische klimaat op Bali (vooral aan de kust) niet heel bevorderlijk is voor de doorsnee gebruikte materialen in de lokale bouw. Dit geldt voor een groot deel van de villa's die de afgelopen 10 a 15 jaar geleden zijn gebouwd. Samen met de partners op Bali focussen wij ons daarom op nieuwbouw, dan heb je vanaf de tekentafel en bij de materiaalkeuze invloed én controle. Dus we prediken een beetje voor eigen parochie door te zeggen; ga voor duurzaam & exclusief, bouw nieuw! Dan voorkom je dat je de (eventuele) problemen van een ander koopt.  

Neem contact met ons op wanneer we je interesse hebben gewekt.